FAQ

Banner Image

Een langere levensduur voor je bril

Gebruik geen kledij om je bril schoon te maken. De kleine vezels in bepaalde stoffen kunnen blijvende krassen maken op je glazen.

Gebruik nooit zepen of afwasmiddel, het citroenzuur dat in veel producten aanwezig is tast zowel het montuur als de glazen aan

Gebruik geen papieren doekjes. Papier = houtschilfers = krasjes

Gebruik geen in alcohol gedrenkte doekjes of huishoudelijke reinigingsmiddelen om de glazen te reinigen 

Let op met hittebronnen: oven, bbq, vaatwas, …

Reinig de bril nooit onder heet water

Laat de bril op zomerse dagen niet in de wagen liggen, de temperaturen lopen al snel op tot boven 45°

Ga nooit in de sauna met uw bril

Ten eerste moet je je bril altijd met twee handen afzetten. Dat is beter voor de scharnieren en pootjes en zo voorkom je dat je vingers vlekken maken op de glazen.

Reinig je bril steeds voor het slapen, zo hebben de zuren en zouten van je zweet als een aantal uur minder kans om in te werken op de glazen.

Bij sterke vervuiling is het aangewezen de bril eerst schoon te maken onder lauw stromend water. Bij vuilophopingen aan de randen van het brillenglas kan ons brillenbad een oplossing bieden.

Bij elke nieuwe bril of glazen krijg je van ons een reinigingsspray. Deze spray je op beide zijden van je glazen en wrijf je uit met je vingertoppen. Daarna droog je de vloeistof af met een microvezeldoekje. De spray is ontworpen om niet te schuren.

Onderweg gebruik je microvezel reinigingsdoekjes. Ze drogen de glazen effectief terwijl ze vuil en olie wegtrekken en vasthouden. Zorg er wel voor dat je je microvezeldoekjes regelmatig wast. Gebruik daarbij geen wasverzachter.

Laat je bril nooit achter in een geparkeerde wagen, op zomerse dagen kan de temperatuur oplopen boven de 45° wat het glas onstabieler maakt. enkel minerale brilglazen kunnen deze temperaturen zonder permanente schade overleven.

Let op met waterdruppels op je brilglazen, laat je deze nat in de zon liggen, dan vormen de druppels kleine lensjes die in het glas zullen branden.

Praktisch

Ja, wij aanvaarden consumptiecheques van Monizze, Edenred en Pluxee in onze fysieke winkel. Op de webshop is dit niet mogelijk.

Herstellingen kunnen in onze winkel betaald worden met ecocheques

Ja, wanneer dit technisch lukt plaatsen we nieuwe glazen in alle brillen, aangekocht bij ons of bij een collega.

Neen, een afspraak is geen verplichting. Enkel voor de aanpassing van lenzen vragen we dit wel te doen.

Wij als opticien - optometrist testen de correctie van jouw ogen en zullen jou bij twijfel doorsturen naar een oogarts. De gezondheid van jou wogen laat je controleren door een oogarts. 1x om de 10 jaar tussen 16 en 45 jaar, om de 3 jaar tussen 45 en 46 jaar en om de 2 jaar voor 65+.

Verzekeringen en terugbetalingen

Ja, Optiek Van Bignoot is een geconventioneerde opticien en optometrist. Je geniet dus van de maximale RIZIV-terugbetaling.

Standaard voorzien wij een gratis omnium verzekering bij de aankoop van Varilux multifocale en Eyezen glazen. Je geniet van 3 jaar extra zekerheid. Wil je deze garantie op een ander type van glas, vraag hier dan zeker naar bij de aankoop van je bril.