Wat is myopie

Bijziendheid of myopie is een afwijking in de lichtbreking van het oog. De oogbol is te lang, het hoornvlies is dikker of te sterk gekromd waardoor het beeld voor het netvlies geprojecteerd wordt in de plaats van op het netvlies. In de meeste gevallen wordt myopie veroorzaakt door overmatige axiale lengtegroei van het oog.

De werking van glazen met myopiemanagement

De Essilor Stellest en Hoya MiYOSMART brillenglazen, zijn ontworpen om de progressie van myopie en de abnormale groei van het oog te beheersen. Beide glazen hebben een klassiek unifocaal oppervlak waarop honderden kleine defocussegmenten zijn aangebracht. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd een scherp beeld en een myope defocus voor het netvlies. Dit volume van vertragingssignalen zal de groei van de oogbol beïnvloeden. Zeer eenvoudig vertaald; we bieden de oogbol ook prikkels aan voor het netvlies zodat ze geen zin heeft om naar achteren toe te groeien.

Voor wie

Myope kinderen vanaf 6 jaar komen in aanmerking. Strabisme, nystagmus of een keratoconus kunnen een contra in dicatie zijn en het is steeds aan de oogarts hierover een besluit te nemen en te kijken of iemand geschikt is voor het dragen van dit type brilglazen. De glazen zijn verkrijgbaar met een maximale correctie van -10.00D (astigmatisme tot 4.00D). De glazen moeten minimaal 12 uur per dag gedragen worden.

Heb je interesse in deze glazen, bespreek dan met jouw oogarts of je in aanmerking komt voor myopie-controle.

Meer info op: www.myopie-info.be

Klinisch bewezen en bekroonde behandeling

Het is klinisch bewezen dat de Essilor stellest brillenglazen de myopie progressie vertragen met gemiddeld 67% t.o.v. gewone unifocale glazen.

Een 2 jarige studie van de Hoya Miyosmart variant heeft 60% vertraging als resultaat. Bij 21.5% van de onderzochte kinderen werd de progressie van myopie volledig afgeremd. In 2018 werden de Miyosmart glazen bekroond met een "Grand Award op de international exhibition of Iventions of Geneva". Ondertussen zijn ook de resultaten gekend van de 6 jarige follow up studie. De Studie heeft aangetoond dat het myopiecontrole-effect in de loop van de tijd aanhoudt. Bij de studiegroep was er minder dan 1.00 dpt cumulatieve myopiedegressie op een totale periode van 6jaar.

Bekijk de video

Contacteer ons voor meer informatie