Myopie controle met

Essilor Stellest

Vertraag myopie met gemiddeld 67%

Wat is myopie

Bijziendheid of myopie is een afwijking in de lichtbreking van het oog. De oogbol is te lang, het hoornvlies is dikker of te sterk gekromd waardoor het beeld voor het netvlies geprojecteerd wordt in de plaats van op het netvlies. In de meeste gevallen wordt myopie veroorzaakt door overmatige axiale lengtegroei van het oog.

De werking van glazen met myopiemanagement

De Essilor Stellest en Hoya MiYOSMART brillenglazen, zijn ontworpen om de progressie van myopie en de abnormale groei van het oog te beheersen. Beide glazen hebben een klassiek unifocaal oppervlak waarop honderden kleine defocussegmenten zijn aangebracht. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd een scherp beeld en een myope defocus voor het netvlies. Dit volume van vertragingssignalen zal de groei van de oogbol beïnvloeden. Zeer eenvoudig vertaald; we bieden de oogbol ook prikkels aan voor het netvlies zodat ze geen zin heeft om naar achteren toe te groeien.

Voor wie

Myope kinderen vanaf 6 jaar komen in aanmerking. Strabisme, nystagmus of een keratoconus kunnen een contra in dicatie zijn en het is steeds aan de oogarts hierover een besluit te nemen en te kijken of iemand geschikt is voor het dragen van dit type brilglazen. De glazen zijn verkrijgbaar met een maximale correctie van -10.00D (astigmatisme tot 4.00D). De glazen moeten minimaal 12 uur per dag gedragen worden.

Klinisch bewezen en bekroonde behandeling

Het is klinisch bewezen dat de Essilor stellest brillenglazen de myopie progressie vertragen met gemiddeld 67% t.o.v. gewone unifocale glazen. Een 2 jarige studie van de Hoya variant heeft 60% vertraging als resultaat. In 2018 werden deze laatste bekroond met een "Grand Award op de international exhibition of Iventions of Geneva".

Contacteer ons voor meer informatie