MiYOSMART het brillenglas dat myopie afremt

Gepost door Christiaan Van Bignoot op

In de loop van 2021 zal HOYA Vision care haar MiYOSMART brillenglas lanceren in de BENELUX. 

Dit brillenglas werd ontwikkeld om myopie bij kinderen aan te pakken en te behandelen. Het is een resultaat van jarenlang partnerschap met de Hong Kong Polytechnic University en werd in 2018 gelanceerd in Hong Kong en China.

Sinds het begin van de jaren 2000 is bijziendheid een groeiend wereldwijd gezondheidsprobleem. Naar verwachting zal bijna 50% van de wereldbevolking hier tegen 2050 mee geconfronteerd worden. Het MiYOSMART glas is een eenvoudige en non-invasieve oplossing om myopie af te remmen. De resultaten van een 2 jaar durende klinische studie hebben aangetoond dat de evolutie van myopie gemiddeld met 60% vertraagd wordt. (British Journal of Ophtalmology)

De glazen zijn ontworpen om de evolutie van myopie om te buigen door het gebruik van myopische defocussegmenten. De unieke structuur van het glas zorgt ervoor dat het in combinatie met nagenoeg alle monturen gebruikt kan worden en eruit ziet als een gewoon glas.

MiYOSMART won een Silmo d'Or Award in Parijs en de Grand Prize, Grand Award en Gold Medal tijdens de 46ste International Exhibition of Inventions in Genève in 2018.

← Vorige post Volgende post →